Om huset

Risørhuset har status regionalt kulturhus og er kommunens kulturelle storstue. Her er 2 kinosaler, kiosk og et stort bibliotek. Det vises film hver kveld. Trådløst nettverk i hele huset.

Risørhuset ble rehabilitert i 2013 og er universelt utformet. Lett tilgang for rullestol til alle våre lokaler. Automatiske skyvedører ved hovedinngangen. Ledelinjer for synshemmede i Vestibyle. Heis til kontorer og scene. Handicaptoalett. Rullestolplasser i begge salene. Teleslynge i Inger Johanne salen, Litteraturrommet og i skranken til bibliotaket. 

Ledsagerbevis gjelder til alle forestillinger (kino og kultur).

Kinosalene:
Inger Johanne (stor sal) har 316 faste sitteplasser + 4 rullestolplasser. Kinosalen har C-scene og er en av Riksteatrets faste spillesteder med 4-6 forestillinger i året. I tillegg brukes huset av lokale aktører til teateroppsetninger, danseforestillinger, revy, konserter og foredrag.

Dikken (liten sal) har 55 sitteplasser + 1 rullestolplass. Denne salen egner seg også godt for foredrag og møter.
Risør kino er heldigitalisert i begge saler. X-band 3D er installert i begge saler. 3D briller leveres ut ved inngangen og leveres tilbake når en går ut av salen.

Kinokiosk:
Risørhusets har en stor kinokiosk, og er en del av Location konseptet. Kiosken drives av kinoen, og alt av billettsalg til kino og arrangementer er lagt til kiosken på kveldstid.

Risør bibliotek:
Litteraturrommet er velegnet til mindre arrangementer, forfatterbesøk, møter osv. Rommet er utstyrt med projektor og lerret. Plass til ca. 70-80 personer.

Møterom i 2.etasje med plass til max 12 personer. Rommet er utstyrt med projektor og white board.